outdooondernemers

Over ons

Twee buitenmensen met een passie voor outdoor en ondernemen

Over ons

Paulien en Laurie van Outdoorondernemers

Voordat wij elkaar kenden, besloten we beiden onze baan in loondienst op te zeggen en van onze passie voor outdoor ons werk te maken. We ontmoetten elkaar enige tijd later tijdens een wandelweekend op de Veluwe en een paar maanden later spraken we elkaar dagelijks. Eindelijk hadden we een mede-outdoorondernemer gevonden om mee te sparren! We raakten in gesprek over de outdoorondernemers om ons heen, die zoveel potentie hebben, maar hun bedrijf maar niet winstgevend (genoeg) konden maken. We besteedden steeds meer tijd aan het helpen van deze mensen en zo ontstond OutdoorOndernemers.

outdoorondernemers-laurie

Toen ik na mijn studie begon met een baan in loondienst (want dat is wat je doet na een studie) bleek al snel dat ik niet gemaakt was voor een 9-5 kantoorbaan. Het vaste ritme, de reistijd en de hele dag opgesloten zitten in een binnenruimte voelden helemaal verkeerd. In mijn vrije tijd begon ik daarom te experimenteren met ondernemen. Ik richtte verschillende bedrijfjes op, puur om te ontdekken wat daar allemaal bij kwam kijken. En om een goede reden te hebben om websites te maken, want dat vond ik toen al heel leuk om te doen. Ik heb een fotografie- en schrijfbusiness gehad, een webshop in duurzame producten en een cateringbedrijf. Kortom, veel verschillende ondernemingen die allemaal een ander soort aanpak vragen.

Logo Reizen met je hond rondje
Drie jaar geleden hakte ik de knoop door: ik zegde mijn laatste loondienstbaan op en startte Reizen met je hond. Hierdoor kon ik mijn ondernemers-skills gaan testen, veel buiten zijn én veel tijd met mijn hond doorbrengen. Voor Reizen met je hond zit ik nog vol plannen, maar ik wil ook graag alles wat ik geleerd heb in de afgelopen 15 jaar gaan doorgeven aan andere ondernemers, zodat ook zij hun droomleven kunnen gaan leiden.
outdoorondernemers-paulien

Al op jonge leeftijd had ik een onderneming: een museum vol prulletjes uit de natuur, waarvoor bezoekers een paar cent entreegeld moesten betalen. Op de middelbare school begon mijn carrière als fotograaf en was ik voor twee tientjes urenlang met mijn camera in de weer. Ik volgde een universitaire studie  biologie, maar wilde niet onder zoveel druk werken en besloot te stoppen. Enkele jaren werkte ik in een (outdoor)winkel, waar ik me enorm opgesloten voelde. Uit frustratie richtte ik een reisblog op. Ik kon niet op reis, maar zo kon ik in ieder geval wel over reizen schrijven.

outdoor-inspiratie

 De bloghobby liep volledig uit de hand en niet veel later zegde ik mijn vervelende loondienstbaan op om me volledig op Outdoor Inspiratie te kunnen richten. In 1,5 jaar tijd groeide mijn bedrijf van nul naar wat hij nu is. Ik verdien mijn geld met blogs, E-books, cursussen, routemaken en fotografie. Via OutdoorOndernemers wil ik andere (toekomstige) outdoorondernemers graag laten zien dat het echt wel mogelijk is om van je hobby je werk te maken. 

Je hebt goede ideeën over hoe je van je hobby je werk kunt maken, maar zijn die genoeg om een winstgevend bedrijf te vormen? Weet jij wat je moet doen om van jouw idee een succesverhaal te maken? Download onze gratis checklist!

checklist-outdoorondernemers